Γιάννης Μαρόκος: «Μου έλεγαν πως δεν κάνω για κωπηλασία»

Γιάννης Μαρόκος: «Μου έλεγαν πως δεν κάνω για κωπηλασία»

Jan 31, 2020

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαμε με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή κωπηλασίας Γιάννη Μαρόκο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θυμήθηκε τις εμπειρίες που είχε από τις συμμετοχές του σε σημαντικές διοργανώσεις, μιλώντας παράλληλα για τις διακρίσεις του και αποκαλύπτοντας μας τους λόγους που απομακρύνθηκε από την κωπηλασία. Ο 20χρονος Γιάννης Μαρόκος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής κωπηλασίας. Έχει στις πλάτες του πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου δύο Aσημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23 του 2018 στο Πόζναν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στη Φιλιππούπολη αντίστοιχα. Επίσης μαζί με τον Παπακωνσταντίνου πήραν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 το 2018 και τέλος το Αργυρό πλάι στον Νίνο Νικολαΐδη στους Μεσογειακούς Αγώνες του ίδιου έτους.   Ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας την περίοδο 2015!

Περισσότερα
«Χάλκινη» η Ζωή Φίτσιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας

«Χάλκινη» η Ζωή Φίτσιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας

Nov 14, 2019

Ο ενθουσιασμός και η ελπίδα για το καλύτερο επικρατούν τις τελευταίες μέρες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης Η Ζωή Φίτσιου είναι «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια παράκτιας κωπηλασίας, η οποία αγωνίστηκε στο άθλημα του μονού σκίφ, ανάμεσα σε δυνατούς αντιπάλους από όλο τον κόσμο. Με χρόνο 2.50.56, κατέκτησε μία θέση στο βάθρο του μονού σκίφ γυναικών. Το World Rowing Beach Sprint Finals πραγματοποιήθηκε στις 25!

Περισσότερα
Βαρβάρα Στρατή - Φίτσιου Ζωή

Βαρβάρα Στρατή - Φίτσιου Ζωή

Sep 30, 2019

Οι «Αργυρές» των Μεσογειακών Αγώνων Παράκτιας Κωπηλασίας Βαρβάρα Στρατή και Ζωή Φίτσιου, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, εξομολογούνται την εμπειρία τους, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Η 17χρονη Βαρβάρα Στρατή και η 24χρονη Ζωή Φίτσιου είναι αθλήτριες κωπηλασίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα διακρίθηκαν με δύο αργυρά μετάλλια  στους Μεσογειακούς Αγώνες Παράκτιας Κωπηλασίας στην Πάτρα. Οι Αγώνες αυτοί έγιναν για δεύτερη φορά με συμμετοχή 26 χωρών σε 11 αθλήματα, με πάνω από  1000 αθλητές να δίνουν το παρόν. Η Ελλάδα «σάρωσε» τα μετάλλια με 19 χρυσά, 16 αργυρά και 11 χάλκινα. Οι δύο αθλήτριες διακρίθηκαν στο αγώνισμα της σκυτάλης. Επίσης η Ζωή Φίτσιου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο μονό σκιφ γυναικών. Μετά από μία κουραστική μέρα προπόνησης στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, οι δύο συναθλήτριες μιλούν για τη συμμετοχή τους, στους Μεσογειακούς Αγώνες και μας εκμυστηρεύονται τους νέους στόχους.   Ποια είναι τα συναισθήματα σας μετά από αυτή τη σημαντική διάκριση; Ζωή: Η διάκριση αυτή μας επέφερε όμορφα συναισθήματα. Για εμένα είναι το πρώτο μετάλλιο μετά από ένα «διάλλειμα» λόγω των σπουδών μου και επανήλθα με αυτή τη σημαντική διάκριση, σε μία καινούργια και διαφορετική διοργάνωση. Χάρηκα πάρα πολύ τη σκυτάλη γιατί ήταν κάτι θεαματικό. Όσον αφορά για το δεύτερο μετάλλιο στο μονό σκίφ γυναικών, τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα γιατί ναι μεν είχα μία δεύτερη διάκριση, αλλά έχασα την πρωτιά από μία ατυχία και δεν τερμάτισα χαρούμενη. Βαρβάρα: Είναι το πρώτο μου μετάλλιο, το οποίο είναι και ιδιαίτερα σημαντικό. Παρά το άγχος που είχαμε, η χαρά και η συγκίνηση είναι απερίγραπτη.   Τι αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας στους Μεσογειακούς Αγώνες Παράκτιας Κωπηλασίας; Ζωή:  Θεωρώ πως είναι η κωπηλασία με άλλο μάτι. Πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο ο κάθε αγώνας διαρκεί 7!

Περισσότερα
<<< 5 6 7 8 9 >>>