Ιστορία

Ιστορία

Mar 18, 2009 Κατηγορίες: Αγωνιστικό Μπριτζ

Το 1983 πραγματοποιείται η πρώτη ημερίδα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσ/νίκης. Το ζευγάρι που βγαίνει πρώτο σε εκείνη την ημερίδα ήταν ο Ι. Κούμενος, ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και ο Α. Αθανασιάδης, σημερινός πρόεδρος του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Θεσ/νίκης.

Αμέσως μετά ο Ι. Κούμενος αναλαμβάνει να ξεκινήσει να παραδίδει μαθήματα για όσους παίχτες ενδιαφερόντουσαν είτε να μάθουν, είτε να εξελίξουν το παιχνίδι τους, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση του αθλήματος.

Το 1999 στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα η ιστορική ομάδα Γ. Πουρλιώτη, Β. Αραίζη, Ν. Σκουμπουρδή και Σ. Ζυμαράκη πετυχαίνει μεγάλη εμφάνιση και ανεβαίνει στην Α Εθνική Κατηγορία.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια για περαιτέρω ανάπτυξη με καινούργιους αθλητές κι έτσι είχαμε την μεγάλη επιτυχία στην χαμηλή κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ζευγών των αθλητών μας Σπυρίδου Δ. και Ντουβή Ε. Να σημειωθεί ότι η μεταγραφή των συγκεκριμένων παικτών έγινε με προσωπική προσπάθεια του μέλους του Ομίλου μας Ι. Βερδούκα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές των τελευταίων ετών.
Από τότε και μέχρι σήμερα ανελλιπώς κάθε Τετάρτη πραγματοποιείται ημερίδα μπριτζ στα εντευκτήρια του ΙΟΘ, η οποία ξεκινάει στις 21:00 και διαιτητής του αγώνα είναι η Κουκουβού Γεωργία. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ημερίδα της Τετάρτης πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη συμμετοχή από πολλά σωματεία και πολλούς αθλητές. Η συμμετοχή πολλές φορές ξεπερνάει και τα 140 ζευγάρια.