Έφυγε ο επίτιμος πρόεδρος Άλκης Σκλαβούνος

Έφυγε ο επίτιμος πρόεδρος Άλκης Σκλαβούνος

23, 2021

Έφυγε από την ζωή ο επί σειρά ετών πρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ο αγαπημένος μας Άλκης Σκλαβούνος. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιορισμών που επιβάλουν τα μέτρα πρόληψης covid!

Περισσότερα
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

18, 2020

   Το Τμήμα Κωπηλασίας του ομίλου μας υποδέχτηκε και καλωσόρισε με υπερηφάνεια και συγκίνηση τον αθλητή μας Θεοδωρίδη Πέτρο    στο αεροδρόμιο Μακεδονία μετά από επιτυχή παρουσία, ως μέλος της Εθνικής ομάδας, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 5!

Περισσότερα
ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

28, 2020

                                  Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021 ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα για το τμήμα της Κωπηλασίας το οποίο καλλιεργείτε από το 1933 με αγάπη, σεβασμό αλλά και πολλές επιτυχίες τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο όσο και σε διεθνές.       Γονείς, ελάτε να μας γνωρίσετε στον χώρο μας, να μιλήσετε με τον έφορο του τμήματος και την προπονητική μας ομάδα.         Εμπιστευτείτε σε εμάς την αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας όπως εδώ και τόσα χρόνια έχουν κάνει γονείς των παιδιών αθλητών που μεγάλωσαν  στο σωματείο μας.       Όλα τα παιδιά, μελλοντικοί αθλητές και αθλήτριες είναι ευπρόσδεκτα, μικρούλικα (2010 !

Περισσότερα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

28, 2020

Απεβίωσε την Παρασκευή, 10 Ιουλίου, στην Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 97 ετών, ο γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ιωάννης Μιχαηλίδης και την Πέμπτη 16 Ιουλίου με την καύση της σορού του, όπως ήταν και η επιθυμία του, έκλεισε ο κύκλος της ζωής του όπως έγινε γνωστό από τον όμιλο εταιριών ΕΒΙΕ Α. Μιχαηλίδης Α.Ε. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1923 και ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τους γονείς και τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέρφια του σε ηλικία μόλις δύο ετών. Σε συνέχεια της φοίτησης του στην Γερμανική Σχολή εισήχθη 12ος στην Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου από όπου αποφοίτησε το 1945 με βαθμό «λίαν καλώς. Το 1946 παντρεύτηκε την Νένε Λιβαδά, κόρη του Πρύτανη του Α.Π.Θ. και συναθλήτρια του στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Από το 1947 έως το 1950 επί 35 μήνες υπηρέτησε στα τεθωρακισμένα. Με βασικό πιστεύω του το αρχαίο ρητό «Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες» (Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι) ανέλαβε το 1950 την Καπνεμπορική επιχείρηση «ΑΚΕ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ», που ως τότε διηύθηνε ο πατέρας του Αλέξανδρος και η οποία αποτελούσε συνέχεια της προσωπικής εταιρίας του δικού του πατέρα, Αναστασίου. Εισήγαγε πρώτος τη βιομηχανική κατεργασία των ανατολίτικων καπνών, νέες μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης, νέες ποικιλίες καπνού, ξεκίνησε και εδραίωσε την συμβολαιακή γεωργία στην καπνοκαλλιέργεια και υπήρξε γνωστός για τις φιλεργατικές του πρακτικές. Πολλαπλασίασε το μέγεθος της εταιρίας πριν την παραδώσει στον γιο του Αλέξανδρο το 1986. Αναζητώντας πάντα την καινοτομία και την πρωτοπορία, την δεκαετία του ’60 επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ιδρύοντας την πρώτη εταιρία κατεψυγμένων λαχανικών στην Ελλάδα, την γνωστή σε όλους ¨Μπάρμπα Στάθης» την οποία εισήγαγε στο Χρηματιστήριο το 1991 και επώλησε στην «ΔΕΛΤΑ Α.Ε.» το 1994. Παράλληλα πρωτοπορεί στον τομέα!

Περισσότερα
Γιάννης Μαρόκος: «Μου έλεγαν πως δεν κάνω για κωπηλασία»

Γιάννης Μαρόκος: «Μου έλεγαν πως δεν κάνω για κωπηλασία»

31, 2020

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαμε με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή κωπηλασίας Γιάννη Μαρόκο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θυμήθηκε τις εμπειρίες που είχε από τις συμμετοχές του σε σημαντικές διοργανώσεις, μιλώντας παράλληλα για τις διακρίσεις του και αποκαλύπτοντας μας τους λόγους που απομακρύνθηκε από την κωπηλασία. Ο 20χρονος Γιάννης Μαρόκος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής κωπηλασίας. Έχει στις πλάτες του πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου δύο Aσημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23 του 2018 στο Πόζναν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στη Φιλιππούπολη αντίστοιχα. Επίσης μαζί με τον Παπακωνσταντίνου πήραν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 το 2018 και τέλος το Αργυρό πλάι στον Νίνο Νικολαΐδη στους Μεσογειακούς Αγώνες του ίδιου έτους.   Ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας την περίοδο 2015!

Περισσότερα
«Χάλκινη» η Ζωή Φίτσιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας

«Χάλκινη» η Ζωή Φίτσιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας

14, 2019

Ο ενθουσιασμός και η ελπίδα για το καλύτερο επικρατούν τις τελευταίες μέρες στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης Η Ζωή Φίτσιου είναι «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια παράκτιας κωπηλασίας, η οποία αγωνίστηκε στο άθλημα του μονού σκίφ, ανάμεσα σε δυνατούς αντιπάλους από όλο τον κόσμο. Με χρόνο 2.50.56, κατέκτησε μία θέση στο βάθρο του μονού σκίφ γυναικών. Το World Rowing Beach Sprint Finals πραγματοποιήθηκε στις 25!

Περισσότερα
1 2 3 >>>